printlogo


هشدار درباره مصرف قارچ های طبیعت

​​​​​​​
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: شهروندان از برداشت قارچ‌های خودرو در طبیعت پرهیز کنند زیراکه برخی از این قارچ‌ها سمی و مرگبار است. دکتر «حسین صادقی» در گفت‌ و گو با ایرنا اظهار کرد: هر ساله با رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار با موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو در استان روبه‌رو می‌شویم که نیاز است مردم از برداشت و مصرف این گونه قارچ ها خودداری کنند. وی افزود: ظاهر قارچ‌های سمی همانند قارچ‌های خوراکی است به گونه ای که افراد عادی نمی توانند سمی بودن آن را تشخیص دهند. کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: تنها متخصصان و کارشناسان قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی، توانایی شناسایی قارچ سمی را دارد. «صادقی» با تاکید بر این که شهروندان به هیچ عنوان از قارچ های خودرو مصرف نکنند، گفت: پختن، آب پز یا سرخ کردن موجب از بین رفتن سم در قارچ سمی نمی‌شود، بنابراین شهروندان از برداشت قارچ در دشت یا ارتفاعات پرهیز کنند. وی از شهروندان خواست در صورت مصرف قارچ و بروز نشانه‌های گوارشی تهوع، استفراغ و اسهال هرچه سریع‌تر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل کنند.