printlogo


جولان قاتل خاموش در اسفراین!


​​​​​​​
۱۳ هزار نفر در اسفراین بدون آن که بدانند فشار خون بالا در رگ‌هایشان می‌تپد، اما هر لحظه می‌تواند به قلبی ایستاده یا سکته‌ای ناگهانی ختم شود؛ این واقعیت بی‌صدا و سهمگین به یکی از اصلی‌ترین تهدیدهای سلامت شهروندان بدل شده است. از فشار خون به عنوان قاتل خاموش هم یاد می شود. سال های دور دغدغه انسان‌ها بیشتر بیماری های واگیر بود و کمتر کسی فکر می کرد که با بیماری هایی سر و کار داشته باشیم که خود مسبب آن هستیم، بیماری هایی که با تغییر سبک زندگی و تغذیه وارد خانه بسیاری از ما و تهدید جدی برای سلامت شده است.
 به گزارش ایرنا، تغییرات زندگی تنها به تغذیه محدود نشده است به گونه ای که دیگر بسیاری از افراد تحرک بدنی کافی ندارند و ساعات طولانی از اوقات گرانبهای خود را در شبکه های اجتماعی می گذرانند. این سبک زندگی، پای قاتل خاموش(فشار خون) را به زندگی ها باز کرده است، قاتل خاموشی که شهروندان اسفراین نیز از آن در امان نماندند و براساس آخرین پیمایش ها حدود ۳۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال این شهرستان با آن درگیر هستند. معمولاً شهروندان نیز از این بیماری ها اطلاعی ندارند و موقعی مطلع می شوند که کار از کار گذشته است و به این راحتی قابل درمان نیست. این در حالی است که فشارخون در خانه یا مراکز درمانی با استفاده از دستگاه، قابل تشخیص، درمان و کنترل است و می توان با تغذیه سالم و تحرک بدنی کافی از این بیماری جلوگیری کرد. مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشکده علوم پزشکی اسفراین گفت: براساس آخرین پیمایش ها، ۳۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال این شهرستان فشار خون دارند که این رقم بسیار بالا و نگران کننده است. «سعید کشوری» اظهار کرد: ۱۳ هزار و ۱۷۴ بیمار فشار خون تاکنون در اسفراین شناسایی شدند که ۶۹ درصد مبتلایان بانوان هستند. 
وی افزود: خراسان شمالی دومین استان از نظر شیوع فشار خون بالا در کشور است. «کشوری» با اشاره به دلایل ابتلا به فشار خون بالا، گفت: مصرف کم میوه‌ها و سبزیجات، کم تحرکی و برخی عوامل ارثی از دلایل ابتلای به این بیماری هستند. 
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشکده علوم پزشکی اسفراین ادامه داد: همچنین مصرف قرص‌های ضدبارداری در بین بانوان از عوامل مهم و تاثیر گذار ابتلا آنها به فشار خون بالاست. «کشوری» با بیان این که فشار خون از دلایل سکته مغزی و قلبی است، گفت: فشار خون بالا، چربی خون و رژیم غذایی نامناسب از دلایل اصلی افزایش شیوع بسیاری از بیماری ها همچون سکته مغزی و قلبی در است. وی گفت: باید در فواصل منظم فشار خون را اندازه‌گیری کرد زیرا فشار خون بالا علامت ندارد و با اندازه‌گیری دقیق می‌توان به وجود این بیماری پی برد.
وی افزود: با توجه به درصد بالای افراد مبتلا به فشار خون در شهرستان، ضروری است علاوه بر تغییر سبک زندگی و تغدیه، افراد با تحرک ورزش، به کنترل آن بپردازند. 
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشکده علوم پزشکی اسفراین تصریح کرد: همچنین با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری و درمان فشارخون بالا در برنامه غذایی روزانه باید از میوه‌ها، سبزی ها، حبوبات و غلات استفاده کرد.